The Timoney Bell

15.04.2022 14:26
(Lahardane, Irsko)
 
Mierka : 1:?
Autor : Zax
Vydavateľ : autorský model
 
Máme tu Veľkú noc a súčasne si dnes pripomíname 110. výročie potopenia Titaniku, tak som pripravil niečo špeciálne...a prečo práve Timoney Bell ? ...pár slov o originále:
 
 
Timoney Bell bol darovaný kostolu svätého Patrika v Lahardane v roku 1940 veľkým galským učencom Michaelom Timoneyom. Dnes je zvon ústredným bodom výročnej pamiatky #Addergoole14, ktorá sa koná každý rok 15. apríla. Na zvon sa zvoní na pamiatku 14 pasažierov z farnosti Addergoole, ktorí boli na RMS Titanic, keď sa potopil.
 
 
Pár slov o modeli:
 
Tento model som si postavil sám podľa pár fotiek, ktoré som našiel na nete. (väčšinou vytiahnutých z videa) Vzhľadom na to,že je všetko robené len odhadom to nedopadlo až tak zle aj keď chyby tam sú...ide o kompletne farbený model, snažil som sa zachovať proporcie a čo najviac detailov z originálu-detaily na funkčnej časti zvonice,reliéfy na stĺpoch, zvone...je tam 14 lampášov aké sa používajú pri skutočnej ceremónii... záverom len prajem všetkým príjemnú veľkonočnú pohodu v kruhu rodiny a blízkych. ...pár fotiek:
 
Prezentované na fórach: