Nautile-hotové dno

16.02.2019 23:35
...tak som trochu pokročil, oporu na ponorku som urobil zo slamky na nápoj, aby som mohol tadiaľ pretiahnuť drôty od svetiel, povrchová úprava bola rovnaká ako u ostatných trosiek:
Dno som namodeloval pomocou hmoty, ktorá schne na vzduchu, po uschnutí som to ešte dotmelil:
Toto sú už fotky viacmenej hotového dna aj s ponorkou. Posyp urobený pilinami, niektoré trosky som nakoniec 
 
nepoužil, lebo sa mi tam nehodili:
Toto sú už fotky viacmenej hotového dna aj s ponorkou. Posyp urobený pilinami, niektoré trosky som nakoniec nepoužil, lebo sa mi tam nehodili:
Pár fotiek nafotených v úplnej tme, k navodeniu tej správnej atmosféry:
Ešte pár poznámok k elektrike, celé to už mám zapojené a funguje to dobre. Vonkajšie svetlá, ktoré nasvecujú ponorku sa dajú zospodu odopnúť (spoje riešené usb konektormi) jednak z dôvodu aby sa mi dalo celé vnútro "akvária" vybrať ak by som to potreboval (vonkajšie svetlá sú pevne spojené s "akváriom" a nie s vyberateľným dnom) a tiež ich môžem takto vypínať. 
Od začiatku som plánoval, že to budem napájať usb powerbankom a tu sa vyskytol nečakaný problém v tom, že ten odber je asi tak malý, že skoro všetky powerbanky sa po najakej pol minútke sami vypli a znova sa zapli až po vysunutí a zasunutí usb kábla, ale zase len na tú pol minútku...
Vyskúšal som asi 10 rôznych typov powerbankov (mám takúto možnosť) a len jeden mi ako tak funguje - aj on sa chce síce vypnúť, ale hneď sa znova zapne bez toho aby som musel vyťahovať usb kábel, takže to len tak preblikne, čo vlastne v tomto prípade, ešte pridáva na atmosfére...
 
Report zo stavby: