Liazy z Dakaru.

19.03.2023 16:23
Teraz pridám pár autíčiek, ktoré spôsobili prečo je u nás rallye Paríž - Dakar tak populárna...
 

LIAZ 111.154 Dakar

 
Mierka : 1:100
Autor : Ing. Arch. Milan Weiner
Vydavateľ : MINIBOX W02-ABC model
 
Pár slov o predlohe:
 
Táto Liazka sa zúčastnila rallye Paríž - Dakar v roku 1988. Posádku tvorila trojica Moskal, Vojtíšek, Záleský, ktorí súťaž dokončili na 2 mieste.
 
 
Moje úpravy:
 
Toto je pôvodný MINIBOX, ktorý vyšiel v ABC. Schválne som ho neupravoval, model je z jedného dielu a dá sa postaviť do hodinky...je to alternatíva pre toho, kto nechce/nevie/nemôže lepiť zložitejšie minimodely. Na to ako rýchlo sa to dá postaviť je to celkom pekná krabička.
 
 
 
 

LIAZ 100.55 D 4x4 Dakar

 
Mierka : 1:100
Autor :  DarkTower
Vydavateľ : www.minimodel.sk (MM01-free model)
 
Pár slov o predlohe:
 
Táto Liazka sa zúčastnila rallye Paríž - Dakar v roku 1985. Posádku tvorila trojica Moskal, Joklík, Fencl, ktorí súťaž dokončili na 13 mieste. Auto bolo po návrate z rallye postupne rozobrané a na počiatku 90. rokov ho odkupil nadšenec Tomáš Pour, ktorý auto uviedol až na detaily do pôvodného stavu.
 
 
Moje úpravy:
 
Toto je asi najzložitejší minimodel, ktorý som zatiaľ lepil...Model má veľa detailov, dá sa tam ešte urobiť aktívne pruženie, ktoré som nerobil, keďže mám model prilepený k podložke. Radšej som pridal ešte pár vonkajších detailov, auto som trošku zaprášil a urobil jednoduchú podložku.
 
Prezentované na fórach: