AVIA BH-9

17.06.2017 01:17
Mierka:  približne 1:40 (nenašiel som nikde údaj o mierke, ale po prepočte skutočného rozpätia a toho čo som postavil mi vychádza mierka 1:40,5)
Autor: Jaromír Svoboda
Vydavateľ: ABC 12/2017 (pôvodne model vydal Albatros v roku 1972)
 
Pustil som sa do tohto retro modelu, ktorý vyšiel v aktuálnom čísle ABC ako spomienka k 60. výročiu vzniku ABC. Trochu si tak aj ja pripomeniem časy, kedy som začal lepiť prvé papierové modely, aj keď u mňa je to "len" cca 35-40 rokov. Pre mňa je to asi prvé klasické lietadlo čo lepím, takže tam asi budú chyby, ale čo, tak si to aspoň vyskúšam... :-)   Model neplánujem nejako výrazne upravovať, pretože sa mi páči taký aký je. Zatiaľ jediná úprava je pridanie označenia 3 let. pluku, na boky lietadla, ktorý bol dislokovaný na letisku v Nitre. Určite budem  robiť aj jednoduchú podložku, na ktorú pridám pár drobností. 
Report zo stavby:
 
 
 
 
Pustil som sa do tohto retro modelu, ktorý vyšiel v aktuálnom čísle ABC ako spomienka k 60. výročiu vzniku ABC. Trochu si tak aj ja pripomeniem časy, kedy som začal lepiť prvé papierové modely, aj keď u mňa je to "len" cca 35-40 rokov. Pre mňa je to asi prvé klasické lietadlo čo lepím, takže tam asi budú chyby, ale čo, tak si to aspoň vyskúšam... :-)   Model neplánujem nejako výrazne upravovať, pretože sa mi páči taký aký je. Zatiaľ jediná úprava je pridanie označenia 3 let. pluku, na boky lietadla, ktorý bol dislokovaný na letisku v Nitre. Určite budem  robiť aj jednoduchú podložku, na ktorú pridám pár drobností. Mierka:  približne 1:40 (nenašiel som nikde údaj o mierke, ale po prepočte skutočného rozpätia a toho čo som postavil mi vychádza mierka 1:40,5)
Autor: Jaromír Svoboda
Vydavateľ: ABC 12/2017 (pôvodne model vydal Albatros v roku 1972)
 
Zdravím,
 
pustil som sa do tohto retro modelu, ktorý vyšiel v aktuálnom čísle ABC ako spomienka k 60. výročiu vzniku ABC. Trochu si tak aj ja pripomeniem časy, kedy som začal lepiť prvé papierové modely, aj keď u mňa je to "len" cca 35-40 rokov. Pre mňa je to asi prvé klasické lietadlo čo lepím, takže tam asi budú chyby, ale čo, tak si to aspoň vyskúšam... :wink:   Model neplánujem nejako výrazne upravovať, pretože sa mi páči taký aký je. Zatiaľ jediná úprava je pridanie označenia 3 let. pluku, na boky lietadla, ktorý bol dislokovaný na letisku v Nitre. Určite budem  robiť aj jednoduchú podložku, na ktorú pridám pár drobností. Pár fotiek aktuálneho stavu: