ARO 242

26.05.2024 15:18
Mierka : 1:100
Autor : FDS model
Vydavateľ : https://www.minimodel.sk (FE4053-free model)
 
Pár slov o predlohe:
 
V roku 1984 išli dve autá rallye Paríž Dakar. Pod štartovým číslom 232 sa predstavila posádka Gerárd Sarrazin a Michel Guegan, pod číslom 233 absolvovali preteky Christian Avril s Pierrom Rousseau. Nasledujúci ročník (1985) vyrazili znova, keď Gerárd Sarrazin išiel s Gerárdom Troublém vo vozidle označenom štartovacím číslom 217 a Christian Avril s Pierrom Rousseau mali 218. Ani jeden zo závodných tímov však do cieľa nedošiel. Naposledy išlo ARO 24 preteky v roku 1986, kedy ho riadil Jean-Louis Schlesser, ani tentoraz však cieľ nedosiahol. Úspešnejší bol v roku 1984 automobil v súboji Rallye faraónov, ktorý posádka Christian Avril a Gerárd Troublé idúci vo vozidle Aro–Chrysler vyhrala. (zdroj wikipedia)
Len by som dodal, že boli vyrobené 2ks týchto pomerne vzácnych rallye špeciálov, z ktorých sa jeden v priebehu rokov stratil a druhý skončil v Čechách, kde mal byť reštaurovaný, pekné video sa dá pozrieť tu:
 
Moje úpravy:
 
Vzhľadom na fotky a video, čo sa mi podarilo zohnať sa mi minibox zase podaril celkom pekne upraviť...Drobné úpravy sú od kolies až po strechu. Spomeniem aspoň tie podstatné:
-dorobený interiér s posádkou...
-malé úpravy korby, kolies, pridal som zrkadlá, stierače...
-upravil som čelnú masku, pridal som rám, svetlá, zadný nárazník...
Auto som zaprášil a pridal jednoduchú podložku a keďže som našiel fotku ako auto prechádza vodu, tak som sa toto pokúsil urobiť aj na podložke, niekoľko fotografií:
 
Prezentované na fórach: